Rahmetli lokma’yı çok severdi! Ressam Dali, ölüm yıldönümünde Kadıköy’de lokma dağıtılarak anıldı.

0

Rahmetli lokma’yı çok severdi! Ressam Dali, ölüm yıldönümünde Kadıköy’de lokma dağıtılarak anıldı.

SPUTNİK’in haberine göre, Kroppa Dijital Ajans ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, cadde kenarındaki araçta pişirilen lokma tatlıları yoldan geçen İstanbullulara ikram edildi.

Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen Katalan ressamın isminin ve fotoğrafının lokma aracında yer aldığı ‘Sürreal Bir Kroppa Etkinliği”ni gören bazı vatandaşlar şaşırdı.

Katılımcılardan bazıları tatlılarını yedikten sonra şövale üzerine konulan Dali’nin portresiyle fotoğraf çektirirken, lokmalardan alan kimileri Dali’nin kim olduğunu hatırlayamadı.

Salvador Dali’yi tanıtmanın ve sevenleri tarafından anılmasının amaçlandığı programa ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Kroppa Dijital Ajans ortaklarından Barış Önal,  etkinliğin dördüncü kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Ölüm yıl dönümünde ünlü ressamı anmak için toplandıklarını dile getiren Önal, “Sürreal bir anma için buradayız, Dali’nin öncüsü olduğu akım gibi. Biz de aslında kendisini sürreal bir şekilde anmak istiyoruz. O yüzden kendisi adına lokma döküyoruz” dedi.

Ajansın ortaklarından Gökhan Türkeli insanların şaşkınlığını normal karşıladıklarını belirterek, “Dali’nin eserlerine de insanlar şaşırıyordu, sürreal eserlerine. Lokma dökme gibi geleneksel bir etkinliği Dali’nin ölüm yıl dönümüyle birleştirerek böyle farklı bir etkinlik yapmak istedik” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here