İşte, kurbağaların ‘dinazoru’! Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu

0

İşte, kurbağaların ‘dinazoru’! Dünyanın en büyük kara kurbağası bulundu

Avustralya’daki park bekçileri , yağmur ormanlarının derinliklerinde dev bir kurbağa keşfettiklerine inanıyorlar ve bunun şimdiye kadar bulunanların en büyüğü olduğundan oldukça eminler.

Baston kurbağaya ” Toadzilla ” adı verildi ve park bekçileri tarafından 12 Ocak’ta Queensland’deki  Conway Ulusal Parkı’nda bulundu . Kamış kurbağası istilacı bir türdür ve Avustralya’nın ekosistemi için önemli bir tehdit oluşturmaktadır.

Toadzilla 2,7 kg ağırlığındaydı. Guinness Dünya Rekorları , İsveçli bir evcil hayvan tarafından 1991 yılında belirlenen bir rekor olan 2,65 kg ile en büyük kurbağayı listeledi.

Ne yazık ki, kurbağa “ekolojik etkisi” nedeniyle ötenazi edildi – Avustralya’daki kurbağaların olağan kaderi ve hayvanın vücudu araştırma amacıyla Queensland Müzesi’ne bağışlandı.

Kamış kurbağaları ilk olarak 1935’te kamış böcekleri ve diğer zararlıların popülasyonunu kontrol etmek için Avustralya’ya tanıtıldı, ancak nüfus patlamaları nedeniyle ve doğal yırtıcıları olmadığı için kısa sürede diğer Avustralya türleri için bir tehdit haline geldiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here