Büyük Alevi Kurultayı: ”Bilinsin ki Alevilerin, laik ve demokratik Türkiye’den başka bir şiarı yok”

0
Büyük Alevi Kurultayı: ”Bilinsin ki Alevilerin, laik ve demokratik Türkiye’den başka bir şiarı yok”                                                                                                        
Alevi kurumlarının “Laik ve demokratik Türkiye için” çağrısıyla düzenlenen Büyük Alevi Kurultayı, binlerce kişinin katılımıyla Yenikapı Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.               
Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısıyla yapılan kurultayın sonunda bir manifesto açıklanacak.                                                                                                                   
Büyük Alevi Kurultayı’nda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, “Bize inancımızı tarif etmekten, tanımlamaktan vazgeçin. Sizin göreviniz bizi tanımak” ifadelerini kullanarak iktidara seslendi.                                                                                            
Aslan, “Hukuksuzluğun ve tekçiliğin karşısında kurulmuş bir kurumuz” sözleriyle başlayan Aslan, iktidarın Alevileri bir güvenlik sorunuymuş gibi ele alıp İçişleri Bakanlığı eliyle harekete geçtiğini belirtti.                                                                                                
“Her yurttaşın hakkı olan hizmetleri, Alevilere lütufmuş gibi görüyorlar. Eşit yurttaşlık talebinin altını boşaltmak için Alevi köylerine döşenen asfalt, sanki lütufmuş gibi bir algı yarattılar” diyen Aslan, ayrıca Alevi inanç temsilcileriyle görüşülmeden tepeden inme bir yaklaşımla Kültür Bakanlığı altında kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı da eleştirdi.                                                                                                                        
Aslan şu ifadeleri kullandı: “Hızır paşalarıyla demokratik atılım getirdiler. Sanki bir Diyanet yetmiyormuş bir de Alevi Diyaneti kurmaya, Alevileri kontrol altına almaya çalışıyor. Bizi görmeyen iktidar şunu bilsin ki Alevilerin bu ülkede ‘Laik ve demokratik Türkiye’den başka bir şiarı yok.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here