Seviniyoruz ama bu gidiş iyi değil; son değerlendirmelere göre yağmur yok, sıcaklıklar yüksek!

0

Seviniyoruz ama bu gidiş iyi değil; son değerlendirmelere göre yağmur yok, sıcaklıklar yüksek!

Yapılan en son değerlendirmelere göre; Trakya kesiminin çok bulutlu ve gece saatlerinde sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Aralık Cumartesi Hava Raporu’nu yayımladı. Buna göre yurt genelinde cumartesi günü yağış beklenmiyor.

Trakya kesiminde gece saatlerinde sağanak yağış tahmin ediliyor. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Öte yandan, Hava Forum’un aktardığı bilgilere göre; Türkiye, ay sonu Kırım üzerinden bu sezonun ilk etkili soğuk hava dalgasını alabilir.

Polar kökenli bu soğuk hava dalgası Türkiye’ye gelirse başta Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Kırklareli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Bursa, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Samsun, Ankara, Kayseri, Trabzon, Rize ve Erzurum olmak üzere Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da birçok şehirde kar yağışları görülebileceği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here