Bulut, Esmer ve Kara… İzmir’de üç rehber köpek ulaşım araçlarında görme engellilere kılavuzluk ediyor.

0

Bulut, Esmer ve Kara… İzmir’de üç rehber köpek ulaşım araçlarında görme engellilere kılavuzluk ediyor.

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin, “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla görme engelli yurttaşlar için öncülük ettiği rehber köpek uygulaması yaygınlaşıyor.

Kentte,bu amaçla “Rehber Köpeklerle Yaşam” konulu bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, görme engellilerin yol arkadaşı rehber köpeklerin toplumdaki yeri ve farkındalığı ile engellilerin yaşamına katkıları anlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Mehmet Anıl Kaçar, “Toplu ulaşımda rehber köpek uygulamasını 2019-2021 yıllarında başlatmıştı. Rehber Köpekleri Uygulama Derneği’yle birlikte eğitimleri sunabileceğimiz bir merkez, protokol arayışımız devam ediyor. Umarım önümüzdeki sene bu uygulamayı bir eğitim merkeziyle devam ettireceğiz” şeklinde konuştu

Rehber Köpek Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora da, can dostların görme engelli vatandaşlara kaldırımda durma, karşıdan karşıya geçme, asansör ve merdiven bulma gibi durumlara yardımcı olduklarını aktardı.

Daha sonra, Engelsİzmir Şube Müdürlüğü personeli, gönüllüler ve Rehber Köpek Derneği üyeleri ile eğitmenleri rehber köpekler eşliğinde vapur, tramvay ve metro ulaşım araçlarıyla seyahat etti.

Rehber Köpekler, bir eğitimden geçtikten sonra görme engelli bireylere her ortamda eşlik eden, güvenli ve bağımsız hareketliliğe olanak tanıyan özel köpeklerdir.

Türkiye’de halen 5 rehber köpek aktif olarak görev yapıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here