Kış kışlığını hatırladı; 2 gün boyunca İstanbul dahil 30 ilde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’da kar bekleniyor.

0

Kış kışlığını hatırladı; 2 gün boyunca İstanbul dahil 30 ilde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’da kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumuna dair yayınladığı güncel tahminlere göre yurdun batı kesimlerinde etkili olan yağışlar yarın etki alanını genişletecek. Hava sıcaklıkları yağışlarla birlikte düşmeye devam edecek.

bugün yurdun batısında kendini gösterecek sağanak yağış yarından itibaren doğu bölgelerde de etkili olacak. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak, değerler mevsim normallerine inecek. Hafta sonu Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ( Sinop hariç), Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Mersin, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya’nın doğu ilçeleri ve Mersin’in batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here