📽️Avustralya’da yüzlerce çıplak , kanser farkındalığı İçin plajda buluştu

0

📽️Avustralya’da yüzlerce çıplak , kanser farkındalığı İçin plajda buluştu

Avustralya’nın Bondi Plajı, bu sabah cilt kanseri farkındalığı için yüzlerce çıplak kadın ve erkeğin buluştuğu bir sanat çalışmasına sahne oldu.

Sanatçı Spencer Tunick’in cilt kanseriyle ilgili farkındalık yaratmaya yönelik sanat çalışmasına destek veren yüzlerce kadın ve erkek, bu sabah Bondi Plajı’nı doldurdu. Yaklaşık 2500 kişi, ülkede her yıl cilt kanserinden ölenleri temsilen Tunick’e poz verdi.

Dünyanın önemli noktalarında toplu çıplak fotoğraf çekimleri düzenlemesiyle tanınan Spencer Tunick, bir megafon kullanarak katılımcılara okyanusa çıplak bir şekilde dalmadan önce sahilde çeşitli pozlar verdirtti.

New York merkezli sanatçı, Avustralya’nın dördüncü en yaygın kanser türü olan melanom hakkında farkındalık yaratmak amacıyla çıplak sanat enstalasyonunda bir hayır kurumuyla işbirliği yaptı.

Sidney’de sahilde konuşan Tunick, “Cilt kontrolleri hakkında farkındalık yaratma fırsatımız var ve buraya gelip sanatımı yapmaktan ve sadece vücudu ve korumayı kutlamaktan onur duyuyorum.”

Federal hükümet, bu yıl Avustralya’da 17.756 yeni cilt kanseri vakasının teşhis edileceğini ve 1.281 Avustralyalı’nın hastalıktan öleceğini tahmin ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here