📽️Atay BARBUROĞLU / Evlilikten Sahneler / Tiyatro

0

📽️Atay BARBUROĞLU / Evlilikten Sahneler / Tiyatro

Tiyatro sanatçısı Ece Dizdar’ın Ingmar Bergman’ın 1973 tarihli aynı isimli mini dizisinden yola çıkarak çevirmenliğini üstlendiği Evlilikten Sahneler, PSM prodüksiyonu ve Versus Tiyatro iş birliğiyle sahneleniyor

Johan ve Marianne iki çocuk sahibi mutlu bir çifttir.  10.yıl evlilik yıl dönümlerini kutlamak üzeredir. Her şey her an planlı, her gün olması gerektiği gibidir. Her evli çift gibi bazı sorunlar yaşar, bu sorunları karşılıklı oturup konuşup mantıklı bir şekilde çözüp hayatlarına devam ederler.

Ama yavaş yavaş karşılaştıkları sorunları eski yöntemlerle çözemediklerini fark ederler, kurdukları günlük planlar da aynı mükemmellikte işlememektedir.

Johan ve Marianne’in evlilik yaşamı üzerinden “İki insan bir ömür bir arada yaşayabilir mi?” sorusuna yanıt aranıyor.

Ingmar Bergman, evlilik üzerine bir araştırma diyebileceğimiz senaryosunu ilk başta Ayrılıktan Sahneler adıyla kaleme alsa da sonrasında Scenes from a Marriage yani Evlilikten Sahneler olarak değiştirmişti.

Sonrasında yapımcıların talebiyle 1974’te Bergman’ın 3 saatlik bir film şeklinde kurguladığı versiyonu, o dönemde boşanmaların artmasında önemli etkisi olmuştu.

Liv Ullmann – Ingmar Bergman  

Evlilikten Sahneler’in hikayesinin Bergman’ın kişisel deneyimlerine, özellikle de uzunca bir süre ilişki yaşadığı (5 yıl kadar evli kaldığı) oyuncu
Liv Ullmann ’la beraberliklerine dayandığı da biliniyor.

Oyuncular

Ece Dizdar. Marianne
Kayhan Berkin
Naz Buhşem
Öner Erkan. Johan
Pınar Göktaş
Yazan: Ingmar Bergman
Çeviren: Ece Dizdar
Uyarlayan & Yöneten: Kayhan Berkin
Yardımcı Yönetmen: Mehmet Yılmaz
Yönetmen Yardımcısı: Dilara Melami

ZORLU PSM. 10 Ocak 2023

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here