Aralarında eski veliaht prens Rıza Pehlevi’nin de bulunduğu bir gurup aydın “Kadın Devrimi, Yaşam, Özgürlük” başlıklı bildiriye imza attı.

0

Aralarında eski veliaht prens Rıza Pehlevi’nin de bulunduğu bir gurup aydın “Kadın Devrimi, Yaşam, Özgürlük” başlıklı bildiriye imza attı.

Rız Pehlevi, ünlü şarkıcı Ebi ile yirmi iki İranlı tanınmış kişi, “Kadın Devrimi, Yaşam, Özgürlük” başlıklı bir bildiriyle İran’da son zamanlarda meydana gelen protestolara desteklerini ifade etti.

Açıklamada, Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto eden “cesur İranlı kadın ve gençlerin güçlü ve ülke çapında hareketi” vurgulanıyor. Şunları okuyor: “Bu ulusal hareket, tüm yönetim sistemine meydan okudu ve onu devirme potansiyeline sahip.”

Diğer imzacılar arasında kadın hakları aktivisti Mahnaz Afkhami, muhalif politikacı Hassan Shariatmadari ve şarkıcı Faramarz Aslani de vardı.

İmzacılar, “Devrime desteklerini göstermek için öğretmenlerden işçilere, profesyonellerden öğrencilere, kamyon şoförlerinden otobüs şoförlerine kadar toplumdaki farklı sınıflar ve gruplar greve gitmeye hazırlanıyor. Bu, İranlıların ulusu egemen kılmak ve özgür, laik ve demokratik bir İran’ın yolunu açmaktır.”

“Bu aşamada, grev çağrısında bulunan İran Öğretmenler Ticaret Birliği’ni destekliyoruz ve velilerden çocuklarını okula göndermeyi bırakmalarını istiyoruz.”

“İran tüm İranlıların evidir ve hepimiz tarafından yeniden inşa edilecektir. İran’ı, kültürünü ve medeniyetini kurtarmak için el ele vermenin zamanı geldi.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here