Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

0

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açıklanması beklenen sosyal konut projesinin detayları belli oldu.

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlarla ilgili detaylar şöyle:

-Proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet edecek veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayacak.

-TOKİ aracılığıyla ev satın almamış olacak

-Bir haneden tek başvuru alınabilecek.

-18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı başvurabiliyor.

-1991 Eylül’den sonra doğanlar müracaat edebilecek.

-Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.

-Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

-Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine

-Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

Sosyal konut projesinin 362 milyar liralık yatırımla hayata geçirileceği, 1,5 trilyon liradan fazla ekonomik hareketlilik yaratacağı belirtildi. Projeyle 100 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul’da yapılacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here