Üsküdar yeni meydanına ve zemin altı otoparkına kavuştu

0

Üsküdar yeni meydanına ve zemin altı otoparkına kavuştu

İstanbul’un kalbi Üsküdar, Mimar Sinan’ın adını yaşatacak yeni meydanına kavuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonuna 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da devam etti. İstanbul’un tarihi merkezlerinden Üsküdar’da bulunan ‘Mimar Sinan Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı’ yapımı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan İmamoğlu, projelerin asıl sahibinin millet olduğunu vurguladı. Ortak süreç yürüttükleri Üsküdar Belediyesi’ne teşekkür eden İmamoğlu, “Bir açılışta Sayın Üsküdar Belediye Başkanı Üsküdar’daki bir İSKİ açılışında bana teşekkür etti. Memnun oldum. Ben de ona teşekkür ettim. Ama mensubu bulunduğu siyasi partiden ve onun yakın ekiplerinden kendilerine tepki geldi. Ne kadar tepki gelirse gelsin hem Üsküdar halkı, hem İstanbul, hem de milletimiz bu tür dayanışmalara ve bu tür paylaşımlara teşekkür eder, hoşnut kalır, mutlu olur” dedi.

Yeşil alanlarıyla günlük sosyal yaşama değer katacak proje aynı zamanda Üsküdar’ın yıllardır devam eden park sorununun da çözüme kavuşturacağını belirten İmamoğlu, ayrıca Harem-Üsküdar nostalji trenin müjdesini de verdi.

Ekrem İmamoğlu, Harem’den Üsküdar’a doğru insanlarımızı taşıyacak olan nostaljik tramvayımızı da hem tasarımını bitirdik hem de imalatına başladık” diye konuştu.

44 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ‘Mimar Sinan Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı’ 4 Katlı 956 Araç Kapasiteli Zeminaltı Otopark, 116 Ticari Dükkan, 1 Kafeterya, 20 bin metrekare Peyzaj Alanı yer alıyor.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here