0.4 C
Türkiye
Pazar, Mart 24, 2024
Ana Sayfa Dünya Aman dikkat! Güneşin altında uyuyakaldı, yüzü gerildikçe gerildi

Aman dikkat! Güneşin altında uyuyakaldı, yüzü gerildikçe gerildi

0

Aman dikkat! Güneşin altında uyuyakaldı, yüzü gerildikçe gerildi

Bulgaristan tatilinde güneşin altında yarım saat uyuyakalan Sirin Murad isimli kadın, ağır bir güneş yanığına maruz kaldı.  Murad’ın alnı “plastik gibi” gerildi.

The Mirror’da yer alan habere göre, Bulgaristan’da tatile çıkan İngiliz vatandaşı Sirin Murad, 21 derecede güneşin altında yalnızca 30 dakika uyuyakaldı.  Murad, uyandığında yüzünün kızardığını ve biraz acıdığını hissetti.

Durumun normal olduğunu düşünen Murad, ertesi gün ise özellikle alnı olmak üzere cildinin “plastik gibi” gerildiğini gördü.

Murad’ın yüzü zaman geçtikçe kötüleşti. Bir sonraki gün tüm yüzü soyulmaya, derisinin rengi yanık ve açık pembe arasında görünmeye başladı. Murad, yüzü soyuldukça iyileşmeye başladığını belirtti.

Sirin, yaşadıklarından sonra güneş korumasının önemini anladığını söyledi ve ekledi: “Sorun olmaz diye düşünebilirsiniz lakin her zaman güneş kreminizi sürün!”

Dünya Sağlık Örgütü, son yıllarda cilt kanseri vakalarındaki artışın  giderek daha popüler olan açık hava etkinlikleri ve eğlence amaçlı güneşe maruz kalma ile güçlü bir şekilde ilişkili olduğuna belirtiyor.

Uzmanlar, UV hasarı çoğunlukla önlenebilir olduğundan, beş cilt kanseri vakasından dördünün önlenebileceğine inanıyor.

DSÖ, bu nedenle 10.00-16.00 saatleri arasında Güneş’e maruz kalmaktan kaçınmayı, güneş gözlüğü takmayı ve en az SPF 15 faktör güneş kremi kullanılmasını öneriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here