Stratonikeia Antik Kentinde kamulaştırma kararı

0

Stratonikeia Antik Kentinde kamulaştırma kararı

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kenti girişinde yer alan köy meydanındaki çok sayıda tescilli eski yapıya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırma kararı çıktı.

Dünyanın en büyük mermer antik kenti olmasının yanında gladyatörler kenti olarak da bilinen Yatağan Stratonikeia antik kentinin köy meydanındaki eski yapılara Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile acele kamulaştırma yapılacak.

Geçmişi milattan önce 3’üncü yüzyıla kadar dayanan Helenistik dönem, Roma ve Bizans’ın yanı sıra Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri için de önem taşıyan Stratonikeia antik kenti, içerisinde hala yaşamın devam ettiği ender antik kentlerden birisi.

Devam eden kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarında antik kentin girişinde yer alan eski yapılar ile ilgili kamulaştırma çalışmaları tamamlanmak üzere.

Antik kentin girişinde yer alan Şaban Ağa Camii, Selçuklu Hamamı ve bazı dükkanlarda restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlandı.

Köy meydanında bulunan eski yapılar tekrar ayağa kaldırılarak unutulmaya yüz tutmuş meslekler antik kentin girişindeki köy meydanında yaşatılacak.

 

Hem kazı yapılan, hem içinde yaşamın devam ettiği, hem de antik kente gelen ziyaretçilerin kazı alanı çevresine çekilecek şerit dışından çalışmaları izleyebileceği bir ortam oluşturulacak.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here