Cizre’de, termometreler 50 dereceye ulaştı – Cizre

0

Cizre’de, termometreler 50 dereceye ulaştı
– Cizre yılın en sıcak gününü yaşıyor

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Şırnak’ın Cizre ilçesi yılın en sıcak gününü yaşarken, vatandaşlarda eve hapsoldu.

Saat 12.00 ile 17.00 arası hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığı ilçede vatandaşlar sabah saatlerinde alışverişini yapıp evlerine ve klimalı serin ortamlarda dinlenirken, esnaf da ya iş yerlerinde ya da kepenk kapatıp evlerinde dinlenmeye çekiliyor.

Gündüz saatlerinde hava sıcaklığı nedeni ile esnafın kepenk kapattığı, sosyal yaşam ve çay bahçelerinin boş kaldığı, uluslararası karayolundaki asfaltın erime noktasına geldiği Cizre’de halk üç boyunca bu zorlu şartlarda yaşamlarına devam etmeye çalışıyor.

Yaz aylarının Cizre’de çok sıcak geçtiğini ifade eden döner ustası Hasan Yel, ”Temmuz ve Ağustos ayı çok sıcak geçiyor. Dışarıda hava 50 derece ise ocak başındaki sıcaklık ile birlikte biz 80 derece altında çalışıyoruz, çünkü halka hizmet ediyoruz. Vatandaşlar sıcaktan dışarı çıkamadığı için paketlerini evlerine veya iş yerlerine kadar götürüyoruz” dedi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here