ABD’de Merkez’e konumlanacak 3. bir siyasi parti geliyor: Forward!

0

ABD’de Merkez’e konumlanacak 3. bir siyasi parti geliyor: Forward!

Çok sayıda eski Cumhuriyetçi ve Demokrat partili, Amerika’nın ‘işlevsiz’ iki partili sistemine karşı yeni bir ulusal siyasi üçüncü parti ilan edecek.

Forward (İleri) adlı yeni partiye başlangıçta eski Demokrat başkan adayı Andrew Yang ve eski Cumhuriyetçi New Jersey valisi Christine Todd Whitman eş başkanlık edecek.

Kurucu üyeler Reuters’e verdiği demeçte, partinin ABD siyasetine hakim olan Cumhuriyetçi ve Demokrat partilere uygulanabilir bir alternatif olmasını umuyorlar .

Parti liderleri, platformunu tanıtmak ve destek toplamak için bu sonbaharda iki düzine şehirde bir dizi etkinlik düzenleyecek.

24 Eylül’de Houston’da resmi bir lansmana ve önümüzdeki yaz büyük bir ABD şehrinde partinin ilk ulusal kongresine ev sahipliği yapacaklar.

Yeni parti, Amerika’nın giderek kutuplaşan ve tıkanan siyasi sistemine tepki olarak son yıllarda ortaya çıkan üç siyasi grubun birleşmesiyle oluşuyor. Liderler, geçen yıl bir Gallup anketine atıfta bulundu ve Amerikalıların üçte ikisinin üçüncü bir tarafa ihtiyaç duyulduğuna inandığını gösterdi.

Yeni partinin platformunun iki ayağı şunlardan oluşuyor :
“Adil, gelişen bir ekonomiyi canlandırmak” ve “Amerikalılara seçimlerde daha fazla seçenek, işleyen bir hükümete daha fazla güven ve geleceğimiz hakkında daha fazla söz hakkı vermek”.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here