Yumurtanın fiyatı kanatlandı! 30’luk yumurtanın kolisi…

0

Yumurtanın fiyatı kanatlandı! 30’luk yumurtanın kolisi…

Market reyonlarına zam yağmuru devam ediyor. Özellikle yumurta fiyatları artan maliyetler sonucu alıp başını gitmiş durumda. Raflarda kolisi 50-60 TL arası değişen yumurta fiyatları için ise açıklamalar peş peşe geldi.

Üreticiler son dönemlerde artan maliyet, nakliye, enerji fiyatları ve yem artışları nedeniyle yumurtaya bir zam daha yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar. Hatta bu zammın bile az olduğu, 30’luk yumurtanın 70 lira olması gerektiği söyleniyor.

Finans7’nin aktardıklarına göre Diyarbakır’da yumurta işletmeciliği, üretimi yapmakta olan Vehbi Yalın, yumurta üretiminde maliyetlerin ciddi oranda arttığını söyledi ve fiyatların daha da artması gerektiğini ifade etti. Şimdiki fiyatlara göre bile üreticilerin zararda olduğunu söyleyerek sözlerine  başlayan Yalın, “Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. Şu anki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here