20.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana Sayfa Son Haber ! ‘Külahı tersten giydirmek’:Petshoplar, vitrine koyup canlı hayvan satamaz, katalogdan ve internetten satabilir!

‘Külahı tersten giydirmek’:Petshoplar, vitrine koyup canlı hayvan satamaz, katalogdan ve internetten satabilir!

0

‘Külahı tersten giydirmek’:Petshoplar, vitrine koyup canlı hayvan satamaz, katalogdan ve internetten satabilir!

Hayvanları Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından petshoplarda bugün itibariyle kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı fakat satışlar internet üzerinden ve dükkanlarda bulunan kataloglardan yapılacak.

Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile bugün itibariyle petshoplarda kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Ancak petshop işletmesi sahipleri satışı yapılacak hayvana ait bilgi ve fotoğrafların internete yüklenerek satışını gerçekleştirebilecek.

Hayvanlar ise petshop sahipleri tarafından belirlenecek çiftliklerde tutulacak. Denetimler ise Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından yapılacak. Vitrinden kedi ve köpek satışı yapanlara 2 bin 43 TL para cezası uygulanacak. Kanunun bugün yürürlüğe girmesiyle birlikte petshop vitrinlerindeki kedi ve köpeklerinn kaldırıldığı gözlendi. Petshop mağazalarından sadece birinde vitrinde tutulan kedinin de daha önce satıldığı, sahibi gelinceye kadar bekletildiği öğrenildi.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here