Başa mı dönüyoruz: FDA, Kovid-19’a karşı 4. aşıya da acil kullanım izni verdi: Novavax!

0

Başa mı dönüyoruz: FDA, Kovid-19’a karşı 4. aşıya da acil kullanım izni verdi: Novavax!

FDA’nın internet sayfasında yapılan açıklamada, Novavax aşısının faydalarının risklerinden daha ağır bastığını belirtilerek ABD’deki 18 yaşından büyükler için acil kullanımının onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, “Ek bir COVID-19 aşısının onaylanması, hastaneye yatış ve ölüm gibi meydana gelebilecek en ciddi sonuçlar da dahil olmak üzere COVID-19’un önlenmesi için mevcut aşı seçeneklerini genişletiyor” denildi.

Novavax, 13 Temmuz itibarıyla verilen geçici onayla Pfizer-Biontech, Moderna ve Johnson & Johnson’dan sonra ABD’de Kovid-19’a karşı kullanılabilecek 4’üncü aşı oldu.

Mevcut durumda daha önce Kovid-19 aşısı yaptırmayanlarda 3 hafta arayla iki dozluk seri olarak uygulanabilecek aşının, daha önce Kovid-19 aşılarını tam yaptıranlar için hatırlatma dozu olarak tercih edilemeyeceği bildirildi.

ABD’de Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre hala, nüfusun yüzde 21,5’i Kovid-19’a karşı herhangi bir doz aşı yaptırmamış görünüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here