İstanbul’da sağanak yağış etkili oluyor; Yağış gün boyu ve kısmen yarın devam edecek.

0

İstanbul’da sağanak yağış etkili oluyor; Yağış gün boyu ve kısmen yarın devam edecek.

İstanbul için beklenen yağış gece saatlerinde Anadolu Yakası sahil kesimlerinde ve bazı ilçelerde başladı. Sahil kesimlerinden görülen şimşek çakmaları ise geceyi gündüze çevirdi.

İstanbul’da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı.

Beykoz’da caddeler ve yollar sağanak yağmur sebebiyle kapandı. Yalı Mahallesi’nde bir eve yıldırım düştü.

Sultangazi’de rögarlar taşarken, araçlar güçlükle ilerledi. Taksim ve Mecidiyeköy’de trafiğe çıkan sürücülerin güçlükle ilerlediği görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan sağanak yağmur etkisini artırarak devam ediyor.

İstanbul Anadolu Yakası sahil kesimlerinde etkili olan yağış ise gökyüzünde renkli görüntüler ortaya çıkardı. İstanbul Avrupa Yakasına düşen şimşekler geceyi aydınlattı.

İstanbul’da etkili olan kuvvetli yağışla ilgili yeni bir uyarı geldi. Havaforum’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“8 saattir aralıksız devam eden şimşek, yıldırım, gök gürültüsü ve yağmur sebebiyle İstanbulluların çoğu bu gece uyuyamadı. Yağış ve gürleme aktivitesi öğlen saatlerine kadar bizimle gibi gözüküyor. Karadeniz, İstanbul’a yağış pompalıyor… İstanbul’da sıcaklık da çakıldı. Birçok ilçe 17-18 derecelerde!”

İstanbul, Sarıyer’de metrekareye düşen yağış miktarı 81 kilogramı geçti. Yağışlar halen devam ediyor… Karadeniz üzerinden 3. dalga geliyor.

Kentte yağış, bodrum katları için su baskını riskini yüksek seviyeye çıkarıyor.

Yağışlar gün boyu ve yarın da devam edecek.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here