beIN Sports’un ödeyeceği rakam belli oldu!

0

beIN Sports’un ödeyeceği rakam belli oldu!.

Türkiye Futbol Federasyonu ile uzun yıllardır Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN MEDIA GROUP arasında, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık uzatma sözleşmesi için imza töreni düzenlendi.

Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Digiturk CEO’su ve beIN MEDIA GROUP CEO’su Yousef Al-Obaidly’nin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Büyükekşi, “İlk anlaşma 2 Milyar 50 Milyon TL olarak bize geldi. Bu anlaşmayı geldikten sonra 2 Milyar 200 Milyon TL’ye çıkardık. Dizileri 140 ülkeye, futbolumuzu 105 ülkeye satıyoruz. Bunu arttırmamız lazım. Marka değerimizi arttırırsak, ülke tanıtımına da katkı yaparız.” dedi.

Büyükekşi, 2.2 milyar liralık bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi.

Türk futbolu için çok önemli bir gün yaşadıklarını aktaran Büyükekşi, “Bu süreç 7 aydan beri devam eden bir süre. Kulüpler Birliği Vakfı da bu sürecin içindeydi. Biz 1 hafta önce yönetime geldiğimizde aslında anlaşılmış bir rakam vardı. Spor Toto isim hakkı hariç 2 milyar 50 milyon liraydı bu rakam. Bu 2 yıllık sözleşme önümüzdeki sözleşme TÜFE bölü 2 şeklinden 1 yıl sonra devam edecek bir anlaşmaydı. O zamanki başkan Ahmet Ağaoğlu ‘mutabıkız, yetki veriyoruz’ dedi. Yaptığımız görüşmelerde bu rakamın bizim için bir takım şartlar konusunda verdiğim öneriler ve çalışmalara Yousef Bey’in olumlu yaklaşması üzerine anlaşmanın 150 milyon lira daha yukarı çıkmasını sağladık. 2.2 milyar lira üzerinden anlaşmayı imzalayacağız. Kulüpler Birliği Vakfı’nın istediği rakamın üzerinde.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haber:

Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları 2 yıl daha Digiturk beIN MEDIA GROUP’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here