Marmaris ve Dalaman’da orman yangını!

0

Marmaris ve Dalaman’da orman yangını!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkiindeki Amazan Koyu Yedi Adalar bölgesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Saat 20.00 itibariyle çıkan orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadı.

Gün batımına kadar yangına 2 helikopter ile müdahale edildi. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edilirken Antalya, Denizli ve İzmir orman bölge müdürlüklerinden çok sayıda bölgeye ekip çıkarıldı.

Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Muğla / Marmaris’te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor” denildi.

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Dalaman Gürköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangın, 5 helikopter ve 2 uçakla havadan, 14 arazöz, 6 su tankeri ve 40 orman işçisiyle karadan yapılan 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Yangında 1 hektarlık alan kül oldu. Jandarma, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here