Bodrum’da RES (Rüzgâr Enerji Santrali) projesinin üretim lisansı iptal edildi

0

Bodrum’da RES (Rüzgâr Enerji Santrali) projesinin üretim lisansı iptal edildi

Ankara 7. İdare Mahkemesinin, Geriş Rüzgar Elektrik Santralinde 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere verilen “Üretim Lisansını” iptal ettiği bildirildi.

Bodrum Kent TV’nin haberine göre, yapım aşamasında ilçede yoğun tartışmalara neden olan Geriş RES projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından “Ön lisans sürecine ilişkin yükümlülükler olan imar planlarının onaylanması ve üretim sahasıyla ilgili kamulaştırma kararının tamamlanması konularının mahkeme kararlarıyla iptal edildiği, dolayısıyla tamamlanamadığı için lisansın iptaline karar verilmiştir” kararı verildi.

İncelemesinde, RES projesinin hayata geçmesi halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğabileceğine vurgu yapan Ankara 5. İdare Mahkemesi, kararında şunlar belirtildi: “Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere, 28/04/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Mahkeme heyeti, T.C. Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin birinci üretim ruhsatının iptali için verilen kararının gerekçelerini de onayladı ve iptal nedeni olarak gördü.

Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği Başkanı Füsun Yorgancıoğlu; “Bunca yıllık mücadelemizde söylediğimiz gibi. Gümüşlük Karakaya köyünden Gökçebel’e kadar 15 km boyunca tüm tepelere kurulmak istenilen Kent kimliğimizi, yarımadamızın siluetini bozan, sit alanlarımızı tahrip eden, sağlığımıza zarar veren, uzun yıllardır bu topraklarda yaşayan insanların yaşam alanlarını zorla ellerinden alan Geriş RES kurulamaz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here