13.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Bu bir hastalık; Kontrolsüz alışveriş nedeniyle icralık oldu, borcu ödemek için kredi...

Bu bir hastalık; Kontrolsüz alışveriş nedeniyle icralık oldu, borcu ödemek için kredi aldı onunla da alışveriş yaptı!

0

Bu bir hastalık; Kontrolsüz alışveriş nedeniyle icralık oldu, borcu ödemek için kredi aldı onunla da alışveriş yaptı!

Yaşadığı bunalımdan kurtulabilmek için doktora giden Filiz Akkuş’un sonu hüsranla biten öyküsü de ondan sonra başladı. Hastaneden çıkıp dolaşmak için geldiği çarşıda bir alış veriş merkezine giren Filiz Akkuş, alışveriş yaparken kontrolünü kaybetti.

Bir iş yerinden 9 bin 609 TL’lik alışveriş yapan Filiz Akkuş, birkaç gün sonra aynı iş yerinde 6 bin 17 TL daha harcadı. Çoğunluğu ihtiyacı olmayan bu eşyaların parasını ödeyemeyen Filiz Akkuş, toplam 13 bin 626 TL’lik harcama için 9 bin 453 TL faiz eklenerek gönderilen 25 bin 79 TL’lik icra dosyasını görünce büyük şok yaşadı.

Akkuş, borçları nasıl ödemek için bankadan 19 bin TL kredi çekti. Bir türlü engel olamadığı alışveriş tutkusuna yenik düşen Filiz Akkuş, bu krediyle borcunu ödemek yerine gidip kendisine yeni bir buzdolabı ve beyaz eşyalar aldı. Filiz Akkuş, bir anda kendisini yaklaşık 60 bin TL’lik borç batağının içerisinde buldu.

Her şeyin doktora gitmesiyle başladığını anlatan Akkuş, “Hastaneye gittim, kahvaltımı yaptım ve doktor bana ilaç verdi, içtim. Bu ilacı içtikten sonra kendimi kaybettim, dünyayı tozpembe gördüm. Hepsi benim sandım Bir mağazaya gittim, gerekli gereksiz bir sürü şey aldım. Bedava gördüm çünkü bunları. Bankayı da benim gibi gördüm ve borcumu ödeyemedim. Artık bu borç batağından kurtulmak istiyorum. a aslında öyle biri değilim” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here