5 sporcumuz finalde!

0

5 sporcumuz finalde!

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda bugün yarı final karşılaşmaları yapıldı.

+81 kiloda Şennur Demir, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli rakiplerini yenerek finale çıktı

Buse Naz Çakıroğlu finale çıktı

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, İspanyol Laura Fuertes Fernandez’i yenerek finale yükseldi.

İlk turda Moğol Mungunsaran Balsan, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam, çeyrek finalde de Filipinli Aira Cordero Villegas’ı eleyen Buse Naz, yarı finalde İspanyol Fernandez ile karşılaştı.
Rakibini 4-0 mağlup eden Çakıroğlu finale yükseldi.

Avrupa şampiyonu, olimpiyat ve dünya ikincisi milli boksör, 20 Mayıs Cuma günü finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile mücadele edecek.

Hatice Akbaş finale yükseldi

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda milli boksör Hatice Akbaş, Taylandlı Preedakamon Tintabthai’yi yenerek finale yükseldi.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar’ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva’yı, çeyrek finalde de Bulgar Stanimira Petrova’yı eleyen Hatice, yarı finalde Taylandlı Tintabthai ile mücadele etti.

Müsabakaya iyi başlayan ve üstün bir oyun ortaya koyan Hatice, karşılaşmayı 5-0 kazanarak finale yükseldi.

Hatice Akbaş, 20 Mayıs Cuma günü yapılacak final maçında Rumen Lacramioara Perijoc karşısında altın madalya arayacak.

Ayşe Çağırır finalde

48 kiloda milli sporcu Ayşe Çağırır, Arjantinli Aldana Florencia Lopez’i mağlup ederek finale yükseldi.

Milli boksör Ayşe Çağırır, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda finale yükseldi

İlk turda Özbek Marjona Savrieva’yı, ikinci turda Fransız Rim Bennamayı, çeyrek finalde ise İngiliz Demie-Jade Resztan’ı geçen milli boksör, yarı finalde Arjantinli Aldana Florencia Lopez ile karşılaştı.

Çağırır, maçı 4-1 kazanarak finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli finale yükseldi.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng’i yenerek finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli: Zor bir süreç, herkes şampiyonu yenmek için çalışacak

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD’li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova’yı eledi.

Yarı finalde Taylandlı Suwannapheng ile karşılaşan 23 yaşındaki milli boksör, ilk raundu 3-2 aldı. İkinci rauntta daha etkili bir performans sergileyen Busenaz, hakemin rakibine saymasını sağladı ve bu bölümü 5-0 üstün bitirdi.

İkinci rauntta rakibine rakibine saydıran Busenaz Sürmeneli, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Busenaz, 66 kilo finalinde 20 Mayıs Cuma günü Kanadalı Charlie Cavanagh karşısında üst üste ikinci altın madalya için mücadele edecek.

Şennur Demir finalde

+81 kiloda mücadele eden Şennur Demir, Polonyalı Lidia Maria Fidura’yı yenerek finale yükseldi.

İlk turda Kazak Lazzat Kungeibayeva’yı, çeyrek finalde de Kolombiyalı Diana Yubeli Romero Castro’yu eleyen Şennur, yarı finalde Fidura ile karşılaştı.

Şennur Demir, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Milli boksörümüz Şennur Demir, Dünya Boks Şampiyonası'nda yarı finalde - Fenerbahçe Spor Kulübü

Şennur, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli’nin ardından finale çıkan beşinci milli boksör oldu.

2016 Astana’da bronz, 2018 Yeni Delhi’de gümüş madalya kazanan Şennur, 20 Mayıs Cuma günü altın madalya için mücadele edecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here