Enis Aktaş’ın “Sonsuzluk” sergisi Balaban Sanat Galerisi’nde

0

Enis Aktaş’ın “Sonsuzluk” sergisi Balaban Sanat Galerisi’nde

Türk resminde ölümsüz eserler bırakan Enis Aktaş’ın eserlerinden oluşan ve “Sonsuzluk” adı verilen sergi, İzmir Karaca Kültür Merkezi ve Balaban Sanat Galerisi işbirliğiyle 18 Mayıs Çarşamba günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçının tuval üzerine yağlı boya resimlerinden oluşan 45 eseri 2 Haziran’a kadar İstanbul Balaban Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Enis Aktaş’ın ölümünden sonraki dördüncü kişisel sergisi olan serginin küratörlüğünü Meryem İpek yapıyor.

Ressamın soyut figüratif sanat anlayışından yola çıkarak yarattığı bu eserler, boşluğa savrulan, hayatı ve dünyadaki varlığını sorgulayan insan figürleri, uçurtmadan sonsuzluğa atlayan insan, doğasından çıkarılmış farklılaşan ama hayatın anlamını sorgulayan insan figürlerinin kullandığı eserlerinden oluşmakta…

Enis Aktaş Resimleri Hakkında

Renkler ayrı bir önem taşır Enis Aktaş resimlerinde. Mavi bir dünyaya serpiştirilmiş insan, kırmızı lekeler, renk katmanlarıyla ayrıştırılmış insan dünyaları en önemli farklılığıdır. İlk defa sergilenecek olan son eserleri sizi algıladığınız dünyanın ötesine sonsuzluğa taşır, görselliğiyle kafanızın içinde başkalaşan bir düşünsel dünya kurgusu bırakır. Bunu yaparken de renk katmanları ve lekesel zıtlıklarla anlattığı uçurtma, insan, kuş, at, koruyan şemsiye, cennet ve cehennem figürleri, boşluğa atlayan insanlar hayatın karmaşasını kırmızı ve maviye bulanmış bir renk tufanıyla anlatır.

Enis Aktaş kimdir?

1956 Ankara doğumlu ressam Enis Aktaş, 1982’de Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden emekli oldu. Sanatçı ilk kişisel sergisini 1985 yılında Ankara’da açtı. Kişisel sergi, çok sayıda yarışmalı karma sergilere katılmış, resmi ve özel koleksiyonlarda çok sayıda eseri bulunmaktadır. Eskişehir’e atanan ilk resim öğretmeni Enis Aktaş, kısa yaşamına birçok güzellik katmış birçok öğrenciye dokunmuş, sanat camiasında unutulmaz bir isim haline gelmiş ve 2017’de aramızdan ayrılışıyla hem sanat dünyasını hem de tüm sevenlerini derin bir üzüntüye boğmuştur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here