Binance, LUNA ve UST işlemlerini durdurdu

0

Binance, LUNA ve UST işlemlerini durdurdu

Kripto para piyasasındaki büyük gerilemenin ardından en büyük kripto para borsası Binance, LUNA ve UST işlemlerini geçici olarak durdurdu. 1 doların altındaki Tether’in CTO’sundan açıklama geldi.

Kripto para birimlerindeki çöküşün ardından, piyasada endişe hakim olmuş durumda. En büyük sabitkoin olan ve bir doların altında işlem görmeye başlayan Tether, kripto piyasasında oluşan endişeleri gidermek amacıyla bir açıklama yaptı. Tether CTO’su (Chief Technology Officer) Paolo Ardoino Twitter’dan yaptığı duyuruda, yatırımcıların koini 1 dolar karşılığında satmaya devam edebileceklerini belirtti.
Sabit koin gün içinde 94,55 cent’e kadar gerilemişti.

Kripto para piyasasında önce sabit coin TerraUSD’de düşüş dalgası yaşanmıştı. 1 dolara sabit olması gereken TerraUSD, 0,35 dolara kadar gerilemişti. Terra ağının kripto parası LUNA’da ise kayıp yüzde 97’yi bulmuş, bu durum piyasada endişeleri tetiklemişti.

Gazete DUVAR’ın haberine göre,  Binance platformu ağ yavaşlığı ve tıkanıklığı nedeniyle LUNA ve UST çekimlerini askıya aldığını duyurdu.
TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon, coinin değerini 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdiklerini açıkladı ancak yine de istenen sonuç alınamadı.

Bu gelişmelerin ardından Binance, söz konusu iki coinin çekim işlemlerini geçici olarak askıya aldı. Ağ yeniden istikrar kazandığında ve beklemede olan çekim işlemi sayısı azaldığında, bu tokenler için çekim işlemlerini yeniden başlatacağını belirtti.

KAYNAK: Gazete Duvar EKONOMİ SERVİSİ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here