Kuzey Kore’de, ‘kapitalist yaşam tarzının’ sembolü olarak görülen dar kesim jean’ler yasaklandı!

0

Kuzey Kore’de, ‘kapitalist yaşam tarzının’ sembolü olarak görülen dar kesim jean’ler yasaklandı!

‘Sosyalist olmayan’ saç kesimi, burun ve dudak piercingleri ile markalı tişörtler de yasaklılar  listesinde…

Raporlara göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, skinny jeans, kefal ve bazı vücut piercinglerini “kapitalist yaşam tarzının” sembolleri olduğu için yasakladı.

Güney Koreli bir yayın kuruluşu Yonhap haber ajansı , “kapitalist kültürün” ülkeyi ele geçirmesini durdurmak için daha fazlasının yapılması gerektiğine dair devlet tarafından işletilen bir gazetenin uyarısının ardından geldi .

Kuzey Kore hükümetinin resmi gazetesi Rodong Sinmum, genç Kuzey Korelilerin batı moda trendlerini giderek daha fazla benimsemeleri konusundaki endişelerini dile getiren bir makale yayınladı.

Makalede, “Kapitalist yaşam tarzının en ufak bir belirtisine bile karşı dikkatli olmalı ve onlardan kurtulmak için mücadele etmeliyiz” deniyordu. Yeni moda kuralları, rejimin “anti-sosyalist davranış” üzerindeki baskısının bir parçası.

Gazete, komünist rejimin 15 “sosyalist olmayan” saç kesimi dışında hepsini yasakladığı ve bunun yerine “uygun” saç stilleri hakkında bir emir yayınladığını bildirdi.

Sosyalist Yurtsever Gençlik Birliği tarafından yayınlanan  belgelere göre dikenli ve boyalı saçlara da artık izin verilmiyor.

Devlet tarafından işletilen gençlik örgütünün üyeleri genellikle ülkenin “moda polisi” olarak hareket eder ve görevleri, insanları fazla “yabancı” görünen giysiler giymekten alıkoymaktır.

Metro’ya göre skinny jeans, burun ve dudak piercingleri ile markalı tişörtler de yasak .

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here