Demek ki, ‘onlar’ da ‘bizden’ … NASA, ‘uzaylıları çekmek’ için insanların çıplak fotoğraflarını gönderecek

0

Demek ki, ‘onlar’ da ‘bizden’ … NASA, ‘uzaylıları çekmek’ için insanların çıplak fotoğraflarını gönderecek

Uzaya gönderilecek mesaj; çıplak erkek ve kadın resimlerinin yanı sıra, matematiksel diziler, DNA yapılarının resimleri ve güneş sistemi gibi bilgiler de içerecek.

Fikir NASA’nın California’daki Jet Propulsion Laboratuvarı’ndan astrofizikçi Dr Jonathan Jiang ve meslektaşları tarafından derlendi .

Dr Jonathan Jiang, şunları açıkladı: “Samanyolu galaksisindeki dünya dışı zekalara iletilmek üzere güncellenmiş, ikili kodlu bir mesaj geliştirildi.

“Önerilen mesaj, evrensel bir iletişim aracı oluşturmak için temel matematiksel ve fiziksel kavramları içeriyor.”

Bunu, “Dünya’daki yaşamın biyokimyasal bileşimi, Güneş Sistemi’nin bilinen küresel kümelere göre Samanyolu’ndaki zaman damgalı konumu ve ayrıca Güneş Sisteminin sayısallaştırılmış tasvirleri ve Dünya yüzeyi hakkında bilgi takip ediyor”

“Mesaj, insan formunun sayısallaştırılmış görüntüleri ve herhangi bir alıcı zekanın yanıt vermesi için bir davet ile sona eriyor”

Dr Jiang ve ekibi, mesajın, Guizhou, Çin’deki Beş yüz metrelik Diyaframlı Küresel Teleskoptan veya SETI Enstitüsü’nün kuzey Kaliforniya’daki Allen Teleskop Dizisinden iletilebileceğini öne sürüyor.

Mesajın gönderileceği hedef ise; Samanyolu’nda, bilim adamlarının önereceği, akıllı yaşamın gelişimini desteklemiş olma ihtimali en yüksek bölge olacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here