Twitter ‘in üstüne ‘bir bardak kokainli’ Cola mı?

0

Twitter ‘in üstüne ‘bir bardak kokainli’ Cola mı?

Elon Musk’un gözü şimdi de Coca Cola’da!

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasından iki gün sonra, gözünü Coca Cola’ya diktiğini duyurdu.

Dünyanın en zengin insanı, kolaya kokainin yeniden eklenmesi için ABD’li şirketi almak istediğini açıkladı.

Kola, 1800’lü yılların sonunda bulunduğunda tarifinde kokain vardı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Coca-Cola’yı içeceğe “kokaini geri koymak” için satın almak istediğini açıkladı.

Musk’ın paylaşımı, milyarderin Twitter’ı 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almasından iki gün sonra geldi.

Bununla birlikte, Musk’ın Coca-Cola hakkındaki yorumları büyük ihtimalle alay konusu olsa da, bazı tarihsel gerçekleri de taşıyorlar. ABD Ulusal Uyuşturucu Suistimali Enstitüsü’ne (National Institute on Drug Abuse) göre, kokain 1885’te Atlantalı bir eczacı olan John Pemberton içeceği ilk kez ürettiğinde yasaldı.

O zamanlar Pemberton’ın tarifi, koka yapraklarından elde edilen bir kokain özütü içeriyordu. Pemberton, İçeceği “patentli bir ilaç” ve “beyin toniği” ve entelektüel içecek” olarak nitelendirdi.

The Coca-Cola Company ile ilgili 1988 tarihli bir New York Times makalesi, kokainin başlangıçta içeceğe nasıl dahil edildiğini ancak 1900’lerde içecekten çıkarıldığını da bildirdi.

Musk’ın Coca Cola hakkında viral hale gelen tweet’i, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın belgelenmiş uyuşturucu kullanımını eleştirilen Temsilciler Meclisi üyesi Lauren Boebert’ten de bir yanıt aldı. Boebert, Musk’a “Hunter senden iyilik mi istedi?” diye sordu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here