Lübnan’dan sonra Sri Lanka’da iflas etti

0

Lübnan’dan sonra Sri Lanka’da iflas etti

Sri Lanka, 70 yılı aşkın süredir yaşadığı en kötü ekonomik krizin ortasında dış borçlarını geçici olarak temerrüde düşüreceğini açıkladı.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, “Son olaylar Sri Lanka’nın dış borç yükümlülüklerini normal şekilde yerine getirmesini imkansız hale getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Temerrüt ilan eden ülkede yetkililer önümüzdeki hafta Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni kredi programı görüşmelerine başlayacak. IMF’den yapılan açıklamada, “Hükümet, tüm dış borçlarını güncel tutmak için olağanüstü adımlar atmış olsa da, bunun artık kabul edilebilir bir politika olmadığı açıkça görülüyor” dedi.

Öte yandan şimdiye kadar kredi derecelendirme kuruluşları, hükümetin hamlesini temerrüt olarak sınıflandırmadı. S&P, Moody’s ve Fitch Ratings konu ile ilgili henüz yorum yapmadı. Sri Lanka’nın önümüzdeki hafta devlet tahvilleri için 78 milyon dolar ödemesi olduğu bildirildi.

Lübnan’da iflasını açıklamıştı.

Son olarak Ortadoğu ülkesi Lübnan’ın da iflas ettiği açıklanmıştı. Ekonomik krizdeki Lübnan adına IMF ile müzakereleri sürdüren heyetin başında bulunan Başbakan Yardımcısı Saadeh Al-Shami, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada devletin ve Lübnan Merkez Bankası’nın iflas ettiğini duyurmuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here