11.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Erdoğan: Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. 

Erdoğan: Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. 

0

Erdoğan: Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonunda, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, işçi ve emeklilerin beklediği zamla ilgili açıklama yapmadı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

-Küresel düzeyde ürün arzındaki denge bozulduğundan fiyatlar fahiş bir şekilde yükseliyor. ABD’de açıklanan son 40 yılın en yüksek enflasyonu sorunun yol açtığı durumu göstermektedir”

-Kendi insanımızı asla temel gıda maddelerinden mahrum bırakmayacak üretim kapasitesine ve gerçekleşmesine sahibiz. Bizim bu süreçteki önceliğimiz en pahalı malın olmayan mal olduğu gerçeğiyle vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine erişimini sağlamaktır.

-Temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını yükselten kesim var, bu tamahkarlarla mücadele ediyoruz.”

-Sorun çoğu zaman hukuki değil ahlaki olduğu için zorluk çekiyoruz. Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz.

-İstihdamla ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık. İşbaşı eğitim programı kapsamında, mevcut çalışanlarının üzerine alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerini ve destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak” dedi.

-Kamu ve vatandaş arasındaki mülkiyet tartışmasına da son vermek için 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresini süresini 31 Aralık’a kadar uzatma kararı aldık.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here