Dünya ayağa kalktı. Bucha kentinde her yer ceset dolu

0

Dünya ayağa kalktı. Bucha kentinde her yer ceset dolu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta verdiği talimatla Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken dün Rus güçlerinden geri alınan Bucha kentinde çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunu şoke etti…

Bucha’da çekilen görüntülerde yol kenarlarında elleri arkadan bağlı, yakın mesafeden vurulmuş yüzlerce ceset bulunmasının ardından uluslararası kamuoyu ayağa kalktı. Rusya, savaşın diğer cephelerine  odaklanmak için geçen hafta gerçekleşen İstanbul görüşmeleri sonrasında Kiev’deki saldırıları azaltacağını ve Kiev yakınlarındaki kentlerden çekileceğini açıklamıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı… Bucha’daki kabus görüntüler yeni Srebrenitsa Katliamı oldu

Kiev’den 37 kilometre uzaklıkta olan Bucha kentinde bulunan cesetlerle ilgili Bucha Belediye Başkanı Yardımcısı Taras Shapravskyi de açıklama yaptı. Shapravskyi, Rus güçlerinin geçen hafta kentten çekilmesinin ardından bulunan yaklaşık 300 cesetten 50’sinin Rus askerleri tarafından infaz edilmiş olduğunu söyledi. Reuters bu iddianın doğru olup olmadığını başka kaynaklardan teyit edemedi.

Ukrayna`nın Kiev bölgesinde yer alan Bucha kentinde Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından çok sayıda sivilin cansız bedeni bulundu.

Ağır çatışmaların yaşandığı kentte bazı sivillerin ellerinin arkadan bağlanarak infaz edildiği bazılarının ise bisikletiyle bir yere gitmeye çalışırken saldırıların hedefi olduğu görüldü.
Savaşın başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana sokaklardan kaldırılamayan çürümeye yüz tutmuş cesetlerin bir kısmı üzeri örtülü halede bulunurken, bazı sivillerin ise cansız bedenlerinin araçlarının içinde sıkışıp kaldığı görüldü.
Şehri kontrol altına alan Ukrayna güçleri, sokak sokak gezerek hayatını kaybeden insanların cesetlerini toplamaya çalışıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Bucha açıklaması

Ukrayna’daki Bucha kentinden gelen görüntüler dünyayı dehşete düşürürken Rusya, bölgede bulundukları süre boyunca tek bir sivile zarar verilmediğini savundu. Rusya, Bucha’daki durumla ilgili resmi soruşturma açılacağını da duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Bucha açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Bucha’da Rus ordusunun sivilleri öldürdüğüne ilişkin iddiaları yalanladı ve bölgede bulundukları süre boyunca tek bir sivile zarar verilmediğini savundu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’de Rusya ve Ukrayna arasındaki yüz yüze görüşmelerin ardından 30 Mart’ta tüm Rus birliklerinin Bucha’dan tamamen çekildiğini vurgulamak isteriz” dendi. Bucha ve Kievin diğer bölgelerinde Rus askerinin bulunduğu süreçte tek bir sivile zarar verilmediği, 452 ton insani yardım yapıldığı ifade edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here