Fırtına Edirne’yi ‘dağıttı’… Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar kapandı, vatandaşlar yaralandı

0
EDİRNE’DE FIRTINA NEDENİYLE AĞAÇLAR ARABALARIN ÜSTÜNE DEVRİLDİ, ÇOK SAYIDA ARAÇ HASAR GÖRDÜ (MEHMET BASMACI - ŞENER URFA/EDİRNE-İHA)

Fırtına Edirne’yi ‘dağıttı’… Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar kapandı, vatandaşlar yaralandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ‘sarı uyarı’ bulunduğu Edirne’de beklenen fırtına bir anda etkisini gösterdi.

Fırtınanın şiddetli bir şekilde etkili olmasıyla Edirne’de bulunan bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi yolları kapattı.

 

Kuyumcu Bayırı Sokak’taki müstakil evin üzerine yan binanın çatısı düştü. Düşme sonucu müstakil evin çatısı çöktü. Evde bulunan 82 yaşındaki Zeliha Yolalmaz ve oğlu Ümit Yolalmaz evi altında kaldı.

Ümit Yolalmaz kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden çıktı annesi Zeliha Yolalmaz ise itfaiye ve AFAD’ın yardımıyla kurtarıldı.


Pazarkule Sınır Kapısına ulaşımın sağladığı Lozan Caddesinde ağaç devrildi. Devrilme sonucu yol ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmaların ardından yol trafiğe açıldı. Polis ekipleri can kaybı yaşanmaması için ağaçlarla kaplı Lozan Caddesini trafiğe kapadı.


Ulus Pazarı pazarında da ağaç devrildi 1 kişi yaralandı
Şiddetli rüzgar nedeniyle Ulus Pazarı’nın girişinde bulunan çatıdan bir parça alışverişi yapan kadının başına düştü. Kadının yaralandığını gören vatandaşlar durumu polis ve ambulans ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı kadını hastaneye kaldırdı. Şiddetli rüzgar nedeniyle pazaryerinde ağaçlar da devrildi.
Rüzgar sebebiyle tentenin uçması sonucu bir kadının yaralandı.

Polis ekipleri çatı uçmaları ağaç devrilmeleri olan bölgede şerit çekerek güvenlik önlemi alındı.
Öte yandan hava sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü kentte rüzgarın gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here