‘Gençler, kod yazmayı öğrenin ve bunu yaratıcılıkla birleştirin’

0

‘Gençler, kod yazmayı öğrenin ve bunu yaratıcılıkla birleştirin’

Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, bir podcast programında geleceğin iş dünyası ile ilgili öngörülerini paylaştı.

Zuckerberg, gelecekteki işlerin çoğunun geleneksel emek veya hizmete dayalı olmaktan çok yaratıcılık odaklı olacağını söyledi.

Mark Zuckerberg, modern teknoloji gelişmeye devam ettikçe, teknoloji odaklı işlerin dünyaya giderek daha fazla hâkim olacağını vurguladı .

Meta CEO’su ayrıca, yaratıcılığın gelecekte çok daha önemli olacağını belirtti: “Gelecekte çok daha fazla insan yaratıcı şeyler yaparak çalışacak, bugün düşündüğümüzden çok daha fazla insan çalışacak.”

Zuckerberg kişisel deneyimlerine dayanarak yaptığı açıklamada; 2004’te Facebook’u yayınladığında kodlamanın öne çıkmaya başladığını gözlemlediğini, şimdi ise kızının görsel, sanatsal ifadeler oluşturmak için “kod sanatı” ile uğraşmasını izlediğini anlatıyor.

Zuckerberg, bu fikrin sadece dijital sanatla sınırlı kalacağına inanmadığını belirtiyor. İnsanların yeni ürünler yaratma ve eski süreçleri daha verimli hale getirme gibi görevlere daha fazla zaman ayıracağını düşündüğünü söyledi.

Meta CEO’su geleceğin mesleklerinde özellikle kod bilmenin de önemli olduğuna dikkat çekerken, bu bilgiyi yaratıcılıkla birleştirmenin kaçınılmaz olduğunu da vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here