FED Başkanı Jerome Powell: Faiz artırımında gerekirse daha agresif olacağız

0

FED Başkanı Jerome Powell: Faiz artırımında gerekirse daha agresif olacağız

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun çok yüksek olduğunu belirterek, faiz artırımında gerekirse “daha agresif” olacaklarını bildirdi.

Powell, “Fiyat İstikrarını Yeniden Sağlama” başlıklı konuşmasında , iş gücü piyasasının çok güçlü, enflasyonun çok yüksek olduğunu söyledi.

Powell, para politikası duruşunun daha “nötr” bir düzeye döndürülmesi için hızla hareket etmeye ve fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gerekirse daha kısıtlayıcı seviyelere geçmeye ihtiyaç olduğunu aktardı.

Fed Başkanı Powell, güçlü iş gücü piyasasını korurken fiyat istikrarını yeniden sağlamaya kararlı olduklarını belirtti.

Fiyat istikrarının nihai sorumluluğunun Fed’e ait olduğunu vurgulayan Powell, “Fiyat istikrarına dönüşü sağlamak için gerekli adımları atacağız. Özellikle, bir veya birden fazla toplantıda federal fon oranını 25 baz puanın üzerinde artırarak daha agresif hareket etmenin uygun olduğu sonucuna varırsak, bunu yapacağız. Nötr önlemlerin ötesine ve daha sıkı bir duruşa geçmemiz gerektiğine karar verirsek bunu da gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
Powell, bankanın son toplantısında Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk kez faiz artırımına gittiklerini anımsatarak, devam eden faiz artışlarının Fed’in hedeflerine ulaşmak için uygun olacağı tahmininde bulunduklarını vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here