18.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ana Sayfa Eğitim 13 ilde okullara kar tatili.

13 ilde okullara kar tatili.

0

13 ilde okullara kar tatili.

Türkiye’yi esir alan kar yağışı bazı illerde etkisini gösterirken çok sayıda ilde yüz yüze eğitime ara verildi.

Valilikler tatil kararlarını açıkladı. İşte okulların tatil edildiği kentler…

BİTLİS

 Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde; her tür resmi ve özel okullarımızda 14 Mart Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verildi.

GİRESUN

Giresun Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurumlarımızdaki engelli ve hamile personellerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaklar.

RİZE

Rize merkez ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle daha ara verildi.

Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu çalışanlarımız da idari izinli sayılacaklar.

ADIYAMAN

Adıyaman merkeze bağlı köy ve beldelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

ORDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Ordu genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaklar.

KASTAMONU

Kastamonu’nun 5 ilçesinde kar yağışı sebebiyle 14 Mart Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildi. Yapılan açıklamada, Küre ve İnebolu ilçelerinde tüm okullar tatil edildiği ifade edilirken Bozkurt, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime bir gün ara verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışından dolayı il genelinde eğitim öğretime (okul öncesi, ilk ve orta öğretim) bir gün ara verildi, hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacak.

MALATYA

Malatya’da kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 8 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimize bağlı bazı ilçelerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle; Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yazıhan ilçeleri genelinde 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

TRABZON

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki resmî ve özel tüm okullarda (ilk, orta, lise), halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmî ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında 14 Mart 2022 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir” denildi.

MARDİN

Mardin’de olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edildi. Mardin’in Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Savur ve Mazıdağı ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

MUŞMuş Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de 14 Mart 2022 Pazartesi günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

AĞRI

Ağrı’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’da bir süredir etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Tutak ilçelerindeki köy okullarında ve taşımalı eğitim gören öğrencileri kapsayacak şekilde eğitime 14 Mart Pazartesi günü için 1 gün ara verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here