“Güneşe aldanmayın; öğleden sonra son 4-5 günün en yoğun kar yağışının yaşanacak”

0

“Güneşe aldanmayın; öğleden sonra son 4-5 günün en yoğun kar yağışının yaşanacak”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra son 4-5 günün en yoğun kar yağışının yaşanacağı uyarısında bulunarak “Havanın açık olması vatandaşımızı aldatmasın” dedi. Kar kalınlığının 50 santime kadar çıkabileceği yönünde tahminler olduğunu da açıklayan İmamoğlu 12 Mart sabaha karşı son 30 yılın en soğuk gecesinin yaşandığını söyledi.

İmamoğlu 12 Cumartesi sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesinin ölçüldüğünü açıklayarak “Florya istasyonumuzda 30 yıl önce 2003’te eksi 4 ölçülmüştü, bu gece eksi 4.4 ölçüldü. Yani mart ayının en soğuk gecesini yaşadık. Özellikle kuzey kesimlerde daha düşük derecelerde olduğu iletildi. Hatta eksi 7-8’e varabilen, hissedilen derecelerin de eksi 15’lere kadar düştüğü bildirildi. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimizde ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de ölçümü” dedi.

Meteoroloji’nin bugüne ilişkin uyarısını da vurgu yapan İmamoğlu “Öğleden sonra yoğun kar yağışı olacak. Diğer günlerin tamamı kadar kar yağışı, bugün bekleniyor. Sabah saatlerinde belli bölgelerde sıkı kar yağışları oldu. Belli bölgelerde havanın açık olması ya da güneşin kendini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün; 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu yağış öğleden sonra İstanbul’da çok etkili olacak. Dışarıya çıkılmaması, mecbur kalmadıkça araç kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin aynı sıklıkla hizmetinizde. Lütfen toplu taşımayı kullanmaya devam edin” dedi.

Kar kalınlığının bugün 50 santime çıkabileceği yönünde tahminler olduğunu aktaran İmamoğlu “Bazı bölgelerde bu kalınlığın 30 santim olabileceği öngörülüyor. Havanın soğuk oluşu, şehrin tümünde bir kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına neden olacak. Don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek” dedi.

Bütün tedbirlerin alındığının altını çizen İmamoğlu “Soğuk hava rekorunun yanı sıra kar kalınlığı konusunda bir rekorun olabileceği yönünde öngörüler var. En yoğun kışlardan birini yaşayacağız. Belki de kışın bize son karı olacak. Lütfen bugünü, yarını çok tedbirli geçirelim” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here