Güney Kore’de yeni devlet başkanı Yoon Suk-yeol

0

Güney Kore’de yeni devlet başkanı Yoon Suk-yeol

Güney Kore’de devlet başkanlığı seçimlerini Halkın Gücü Partisi’nin adayı Yoon Suk-yeol kazandı.

Yonhap ajansının haberine göre, bugün sandık başına giden Güney Kore’de, Yoon Suk-yeol oyların yüzde 48,59’unu alarak devlet başkanı seçildi.

İktidardaki Demokratik Parti’nin adayı Lee Jae-myung, parti merkezinde okunan bir bildiriyle yenilgiyi kabul etti ve Yoon’u tebrik etti.

Lee, açıklamasında, “Elimden geleni yaptım ama beklentilerinizi karşılayamadım. Tüm sorumluluk bana ait. Yoon Suk-yeol’a tebriklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Üniversitede öğretim görevlisi bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Yoon, ekonomiye ilgisi olmasına rağmen babasının teşvikiyle Seul Üniversitesinde hukuk okudu.

Eski Güney Kore başsavcısı 61 yaşındaki Yoon, eski Devlet Başkanı Park Geun-hye yönetimiyle alakalı, Park’ın rüşvet, görevi suistimal ve diğer suçlamalar nedeniyle tutuklanarak hapse atılmasına sebep olan davanın da aralarında olduğu yüksek profilli davaları araştıran bir savcı olarak öne çıktı.

Halkın, Devlet Başkanı Moon Jae-in yönetimine karşı hoşnutsuzluğunun arttığı dönemde, güçlü bir adaya ihtiyaç duyan muhalefetteki Halkın Gücü Partisi için ideal bir aday olan Yoon, geçen yıl mart ayında savcılık görevinden istifa etti.

Yoon, kısa süre sonra adaylığını açıklayarak Halkın Gücü Partisine katıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here