MERAKLA BEKLEDİĞİM; BİR ADAM SANDLER FİLMİ: “HUSTLE”…

0

MERAKLA BEKLEDİĞİM; BİR ADAM SANDLER FİLMİ: “HUSTLE”…

10 Haziran`da Netflix`te gösterime girecek olan “Hustle” filminin fragmanını izlediğimde bir basketbol sever ve sinemasever olarak büyük bir heyecan duydum.

Adam Sandler filmleri her zaman beğendiğim filmler arasındadır. Filmlerinin çoğunda eğlendirirken mesaj da verir.

Beğendiğim filmleri arasında “Click”, “50 First Dates” ve “Pixel” filmleri bulunmaktadır. Bu üç filmi izlerken son derece keyif aldığımı söyleyebilirim. Eğer siz de bu üç filmi izlemediyseniz tavsiye ediyorum.

Hustle filminin yapımcıları arasında Adam Sandler`la beraber son dönem NBA yıldızlarından LeBron James`de yer alıyor

LeBron James demişken NBA`in başarılı yıldızlarının sinemaya katkılarını unutmamak gerekir. Bundan iki yıl önce üzücü bir helikopter kazasında kaybettiğimiz Kobe Bryant yazdığı “Dear Basketball” filmiyle 2018 yılında 90. Oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon film dalında Oscar kazanarak Oscar kazanan ilk NBA yıldızı olmuştur.

Sinemaya ilk adım atan NBA yıldızı, 1978 yılında rol aldığı “The Game Of Death” filmiyle Kareem-Abdul Jabbar olmuştur.

Kareem-Abdul Jabbar`ın rol aldığı diğer filmler ise “Airplane” (1980) ve “Ask Max” (1986) filmleridir. Kareem-Abdul Jabbar`ın kamera önüne geçtiği bir diğer filmde “Troop Beverly Hills”(1989) filmidir.

Kamera önünde başarı bir şekilde kendini gösteren bir diğer NBA yıldızı “Kazaam”(1996) filmiyle Shaquille O`Neal olmuştur; ve NBA`deki başarılı performansını beyazperdede de göstermiştir.

Shaquille O`Neal`in bir diğer film ise “Steel” (1997) filmdir. Shaquille O`Neal bir Marvel filmi olan “Steel” filminde John Henry Irons karakterini canlandırmıştır. O`Neal ayrıca kahkahalarla güldüğümüz “Korkunç Bir Film” serisinin 4.(2006) filminde rol almıştır.

Şimdi de bir NBA efsanesinde sıra efsane deyince Michael Jordan dediğinizi duyar gibiyim. Michael Jordan “Space Jam” (1996) filminde Basketbol sahalarındaki gibi efsanevi bir oyunculuk sergilemiştir.

Filmde ayrıca Charles Barkley, Patrick Ewing, Shawn Bradley gibi NBA yıldızları da yeralmaktadır. Tabii Michael Jordan demişken bir Netflix yapımı olan “Last Dance” belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. Michael Jordan ayrıca “My Wife And Kids” (2001-2005) iki bölüm rol almıştır. Michael Jordan demişken Chicago Bulls`taki takım arkadaşı Dennis Rodman`dan bahsetmeden olmaz. Sansasyonel hayatıyla kendinden söz ettiren Dennis Rodman aksiyon filmlerinin efsanevi aktörü Van Damme ile birlikte “Double Team” (1997) filminde rol almıştır.

Şimdi de gelelim “Hustle” filminde Adam Sandler`la birlikte yapımcı olarak yeralan LeBron James`e… LeBron James Entourage(2004-2011) dizisinde yeralmıştır. James ayrıca TrainWreck (2015) filminde de rol almıştır.

NBA yıldızlarının rol aldığı film ve dizilerden bahsettikten sonra “Hustle” filminin konusuna gelelim.
Basketbolun yeni yıldızını arayan talihsiz bir yetenek avcısı (Adam Sandler) yurt dışında, çalkantılı bir geçmişe sahip, benzersiz bir basketçi keşfeder ve takımından onay almadan bu müthiş yeteneği ABD’ye getirir. Şimdi tüm engellere rağmen onun NBA düzeyinde bir yetenek olduğunu kanıtlamak için son bir şansları vardır. Siz de basketbol temalı filmleri seviyorsanız mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Şubat 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here