Öğrencilerden protesto: ‘Anadolu Hisarı Kampüsü, Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir’ 

0

Öğrencilerden protesto: ‘Anadolu Hisarı Kampüsü, Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir’ 

Marmara Üniversitesi öğrencileri Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredilmesini protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, geçen hafta cuma günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Üniversitesi’nin kullanımında olan Beykoz Göksu Mahallesi’ndeki Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne devredildiğini duyurmuştu.

Öğrenciler bugün kampüs önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. “Anadolu Hisarı Kampüsü, Marmara Üniversitesi öğrencilerinindir. Taşınamaz” ve “Halkalı’yı, Bahçelievler’i, Nişantaşı’nı, Haydarpaşa’yı unutmadık! Anadolu Hisarı onlara benzemeyecek” yazılı pankartlar açan öğrenciler, “Hangi rektör beni benden alacakmış, şaşarım” yazılı dövizler taşıyarak “Hisar’a dokunma, kampüse sahip çık” sloganı attı.

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, kararın üniversitelilere sorulmadan alındığına vurgu yapılarak şöyle denildi:

“Bizler, gece yarısı alınan ve hiçbir üniversiteliye sorulmadan, rektörler tarafından Twitter’da yayınlanan bir açıklamayla öğrendiğimiz bu karar sonucu, şu an önünde bulunduğumuz Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nün Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edilmesine karşı tepki göstermek için buradayız. Yıllardır burada fakültesi bulunan öğrencilerin fakültesinin taşınmasına karar verilmesinin hemen ardından üniversiteliler olarak kampüsü, söz, yetki, karar hakkını savunmak için buradayız. Bugün mezunlar, hocalarımız ve üniversiteliler olarak bir kez daha ‘Hisar Marmara’nındır’ demek için yan yana geldik.”

.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here