‘Tayt’ dayağı! Eşini tayt giydiği için öldüresiye dövdü. Gözaltına alındı, mahkemeye çıktı, serbest kaldı.

0

‘Tayt’ dayağı! Eşini tayt giydiği için öldüresiye dövdü. Gözaltına alındı, mahkemeye çıktı, serbest kaldı.

Sultangazi’de yaşayan 44 yaşındaki Zafer Bozkurt, iddiaya göre tayt giydiği gerekçesiyle 22 yaşındaki eşi Esra Bozkurt’u öldüresiye dövdü.

Olay, geçen pazar günü Sultangazi’de meydana geldi. İddiaya göre, tekstil işinde çalışan Zafer Bozkurt, tayt giydiği gerekçesiyle eşi Esra Bozkurt ‘a saldırdı.

Genç kadın dakikalarca dehşeti yaşadı. Gürültüleri duyan komşuları hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Eve gelen sağlık ekipleri, kanlar içerisinde kalan Esra Bozkurt’u, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne kaldırdı. Zafer Bozkurt ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hastanede 3 gündür tedavi gören Esra Bozkurt, dün taburcu edilirken, eşi Zafer Bozkurt,  emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Bozkurt, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşadığı olayı anlatan Esra Bozkurt, “Eşimle geçen sene Sivas’ta tanıştık ve ardından evlendik. İki aylık bebeğimiz var. Doğum yaptıktan sonra eşim kıskançlık krizlerine girmeye başladı. Giyim tarzıma karışıyordu. Tayt giydiğim için tartışmalar çıkarıyordu. ‘Benim yanımda giyin, ama dışarda giyinme’ diyordu. En son şiddete uğradığımda işten geldi, bir şeyler anlatmaya başladı. Sonra markete gitti geldi, birden bana saldırdı. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim” diye konuştu.

Yaklaşık 2 aydır şiddete maruz kaldığını belirten Bozkurt, “Aslında ilk şiddeti doğum yaptıktan hemen sonra gördüm, burnumu kanattı. Dövdükten sonra, ‘Sinirden vurdum’ diyordu. İlk dövdüğü gece beni hastaneye götürmedi, şikayet ederim diye korkuyordu. Sabah nefes almakta zorlandığımı görünce, hastaneye götürdü. Darp raporu istedim, ‘Bir şeyiniz yok’ dediler, vermediler” ifadelerini kullandı.

Evliliği boyunca tehdit edildiğini söyleyen Bozkurt, “Anneni ve babanı öldüreceğim’ diyordu. Kadınları böyle kötü adamlardan korusunlar. Ölüm derecesine getirdi. Şimdi ‘İyi ki ölmemişim’ diyorum. Maddi ve manevi destek istiyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here