Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Biden ile Putin, Ukrayna için bir araya gelmek konusunda anlaşmaya vardılar.

0

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Biden ile Putin, Ukrayna için bir araya gelmek konusunda anlaşmaya vardılar.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Biden’ın Putin’le görüşmeyi kabul ettiği ancak görüşmenin işgalin gerçekleşmemesi şartına bağlı olduğu vurgulandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Diplomasiye her zaman hazırız. Aynı zamanda Rusya’ya savaşı tercih etmesi durumunda hızlı ve ciddi sonuçlar uygulamaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

Biden ile Putin arasında düzenlenmesi planlanan zirvenin yeri ve zamanı henüz belli değil ancak 24 Şubat’ta ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rus mevkidaşı Lavrov’un yapacağı görüşmede Biden-Putin zirvesinin de masaya yatırılması bekleniyor.

Biden ile Putin arasında Ukrayna konulu bir zirve yapılma ihtimali belirirken, diğer taraftan da ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırım paketinden bazı bilgiler sızdı.

Rueters’ın haberine göre, Biden yönetimi Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun başlaması durumunda uygulanacak öncelikli yaptırım paketini belirledi.

Konuyla ilgili üç kaynağa dayandırılan haberde, ABD’nin öncelikli olarak Rus bankalarıyla ilişkiyi keseceği ve bu yolla Rusya’ya küresel para akışını yavaşlatacağı ifade edildi.

VTB Bank, Sberbank, VEB ve Gazprombank’ın ABD’nin hedefleri olabileceği bildirildi.

ABD ayrıca işgal durumunda bazı Rus kişileri ve şirketleri yaptırım listesine alarak bu kişilerin ABD’lilerle iş yapmasını yasaklayacak ve ABD’deki mal varlıklarını donduracak.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here