Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi

0

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Marmara Üniversitesi’nin kullanımında olan Anadolu Hisarı’ndaki kampüs alanının, Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildiğini duyurdu. İnci, “Halihazırda Marmara Üniversitesi tarafından kullanılan kampüsteki akademik ve idari birimler Bahar 2022 döneminin sonunda boşaltılarak kullanımımıza devredilecektir” dedi.

Profesör İnci, “mevcut kampüs alanlarımızın eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin artan ihtiyaçlarına yetmemesi üzerine yaptığımız girişimler sonucu, bugüne kadar Marmara Üniversitesinin kullanımında olan Anadolu Hisarı’ndaki kampüs alanı, mevcut kampüslerimize ek olarak Üniversitemize tahsis edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Profesör Naci İnci’nin verdiği bilgiye göre,
Beykoz ilçesi, Göksu mahallesinde bulunan kampüs alanı toplamda 122.000 m2 yüzölçümlü taşınmaz alanına sahip. Halihazırda Marmara Üniversitesi tarafından kullanılan kampüsteki akademik ve idari birimler Bahar 2022 döneminin sonunda boşaltılarak kullanımımıza devredilecek.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ise yeni inşa edilmekte olan kendi kampüsü tamamlanıncaya kadar mevcut kampüste eğitim ve öğretime devam edecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here