Bitcoin, 14 gün aradan sonra 40 bin doların üzerine çıktı!

0

Bitcoin, 14 gün aradan sonra 40 bin doların üzerine çıktı!

Kripto para birimlerinin çoğunda yön yeniden yukarı dönerken; Bitcoin fiyatları geçtiğimiz cuma günü 14 gün aradan sonra ilk defa, kritik seviye olan 40 bin doların üzerine çıktı. Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, 10 ve 15 Şubat’ın önemliliğine dikkat çekerken; Bitcoin’de yaşanan yükselişi ve takip edilmesi gereken seviyeleri hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), beklentilerin üzerinde gelen şahin tondaki mesajları öncesi toparlanma eğiliminde olan kripto para birimleri, Fed sonrası riskli varlıkların üzerinde oluşan baskıyla yeniden düşüş eğilimine girmişti. 35 bin 500 dolarlı seviyelere kadar gerileyen Bitcoin fiyatları, yeniden toparlanma çabasıyla ilerlerken; geçtiğimiz cuma günü 14 gün aradan sonra yeniden 40 bin doların üzerini gördü. Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, şubat ayının kripto paralar için oldukça önemli olduğunu belirtirken; kritik gelişmeleri, “İlk olarak Başkanlık emri ile ABD’de Hazine Sekreterine devasa yetkiler gelebilir ve ikinci olarak ise SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından ABD’li bankalara kripto paralarda hizmet vermek için yetki tanımlanabilir” şeklinde belirtti.

Küresel bazda kripto paraların piyasa değerinde yükseliş sürerken; son 24 saatte yüzde 2‘nin üzerinde değer kazanarak 1,95 trilyon dolara kadar yükseldi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here