Yer yer elektriksiz olan Isparta’da yüz yüze eğitime 5 gün süreyle ara verildi.

0

Yer yer elektriksiz olan Isparta’da yüz yüze eğitime 5 gün süreyle ara verildi.

Isparta’da yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, 7 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime 5 gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelliler ile hamile personeller de idari izinli sayılacak. Valiliğin konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi:

* Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu 05.02.2022 Cumartesi günü saat 21.00’da Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplandı.

* İlimizde 03.02.2022 tarihinde sabah saatleri itibaren başlayan yoğun kar yağışı ve akabinde meydana gelen kar birikintileri ile buzlanma olaylarının devam etmesi ve önümüzdeki haftanın hava koşulları da göz önünde bulundurularak 07.02.2022 tarihinden itibaren 5 gün süre ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimin yapılmasına,

* Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamile personelin de belirtilen süre içerisinde idari izinli sayılmasına, karar verilmiştir.

Kentte, abonelerin yüzde 93’üne enerji verildiği açıklanırken, bazı yerlerde elektrik kesintileri 72 saati aşkın süredir devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Isparta’nın bazı mahallelerinde elektrik kesintileri devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta’ya gitti. Bakan Fatih Dönmez, kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği, elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta’da valilik bünyesinde 112 Çağrı Merkezi’nde kurulan kriz merkezinde toplantı yaptı.

Bakan Dönmez; TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Ömer Seymenoğlu ile kurum amirlerinden bilgi aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’da en kısa sürede hayatı normalleştireceklerini belirterek, “Şu an itibarıyla il genelinde 299 bin aboneden yaklaşık yüzde 93’ü enerjili durumda. Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesiyle ilgili ekiplerimiz canla başla çalışmaktadır” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here