MİT haberleri nedeni ile yargılanan gazetecilere verilen ceza onandı

0

MİT haberleri nedeni ile yargılanan gazetecilere verilen ceza onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, “Mit haberleri” davasında yargılanan gazeteciler hakkındaki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

Yaptıkları haberlerde “Mit mensuplarını ifşa ettikleri” gerekçesiyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu hakkında istinaf mahkemesinden karar çıktı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, “Mit Mensubu haberleri” davasında yargılanan hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

Mahkeme, tüm sanıklar hakkında “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama suçundan; Barış Terkoğlu ve E. E. hakkında “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen beraat kararlarını onarken, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel’e “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezalarını da onadı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here