HAFTANIN KİTABI/THE CROWN, 2. ELIZABETH, WINSTON CHURCHILL VE GENÇ BİR KRALİÇENİN YARATILIŞI

0

HAFTANIN KİTABI

THE CROWN, 2. ELIZABETH, WINSTON CHURCHILL VE GENÇ BİR KRALİÇENİN YARATILIŞI(1947-1955)

Netflix`te yayınlandığı dönemde İzlenme rekorları kıran, Emmy, Altın Küre ve Bafta ödüllü The Crown dizisini anlatan Kraliyet tarihçisi Robert Lacey tarafından kitap 2022 Ocak ayında raflardaki yerini aldı.

Diziyi izleyen biri olarak kitabı da tarihe merakınız varsa büyük bir keyifle okuyabilirsiniz; ve The Crown dizisini hala izlemediyseniz tavsiye ederim.

ATHE CROWN DİZİSİ HAKKINDA

The Crown , Kraliçe II. Elizabeth’in saltanatı hakkında yayınlanan ve esas olarak Peter Morgan tarafından yazılan ve Netflix için Left Bank Pictures ve Sony Pictures Television tarafından üretilen tarihi bir drama dizisidir. Morgan bunu drama filmi The Queen’den (2006) ve özellikle tiyatro oyunu The Audience’den (2013) geliştirdi. İlk sezon , Elizabeth’in 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evliliğinden, kız kardeşi Prenses Margaret’in 1955’te Grup Kaptanı Peter Townsend ile nişanının dağılmasına kadar geçen dönemi kapsar. İkinci sezon, 1956’daki Süveyş Krizinden, 1963’te Başbakan Harold Macmillan’ın emekliliğine ve 1964’te Prens Edward’ın doğumuna kadar olan dönemi kapsar. Üçüncü sezon 1964’ten 1977’ye kadar uzanır, Harold Wilson’ın iki başbakanlık dönemini içerir ve Camilla Shand’ı tanıtır. Dördüncü sezon 1979’dan 1990’ların başlarına kadar uzanır ve Margaret Thatcher’ın başbakanlık süresini ve Prens Charles’ın Lady Diana Spencer ile evliliğini içerir. Diziyi kapatacak olan beşinci ve altıncı sezonlar, Kraliçe’nin 21. yüzyıla uzanan saltanatını kapsayacak.

KİTAP HAKKINDA

The Crown, Altın Küre, BAFTA ve Emmy Ödüllü Netflix dizisi hakkında, İngiliz Kraliyet tarihçisi Robert Lacey’nin hazırladığı, tarihten ve birinci sezondan seçilmiş özel fotoğraflarla bezeli bir elkitabı.
Küçüklüğünden beri kraliçe olacağı gün için hazırlanan II. Elizabeth, babasının ölümünün ardından 25 yaşında taç giyer. Fakat eşiyle yaşayacağı gerilimlerin yanı sıra, kız kardeşinin gönül macerası da başını oldukça ağrıtacaktır. The Crown, Buckingham Sarayı ve Downing Sokağı 10 Numara’daki Başbakanlık Konutu içinde yaşananları anlatırken diziye konu olan olayların tarihsel arkaplanına da ışık tutuyor.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 31 Ocak 2022

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here