BİTMEZ TÜKENMEZ EĞLENCELERİN MEKANI: DOWNING 10 / LONDRA

0

BİRLEŞİK KRALLIK’TA YENİ BİR PARTİ SKANDALI

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’un koltuğu kendisi veya ekibinin Başbakanlık konutunda olur olmaz zamanlarda parti yapması yüzünden sallanırken bir skandal daha ortaya çıktı.

Daily Telegraph Gazetesi, Başbakan Johnson’un ekibinin Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Phillip’in cenazesinden önceki akşam Başbakanlık konutunda parti düzenlediklerini duyurdu. Habere göre, konut ve ofisteki iki ayrı eğlenceye 30 kişi katıldı. Haber epey ayrıntılı. Sabahın erken saatlerine kadar süren partilerde içkiler de yetmemiş ve yakındaki bir dükkandan şişelerle şarap tedarik edilmiş. Başbakan Boris Johnson’un partilere katılmadığı belirtildi.

Kraliçe 2. Elizabeth Eşi Prens Phillip’in cenaze töreninde. 17 Mayıs 2021

Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi Prens Phillip 9 Nisan 2021’de 99 yaşında ölmüştü. Cenazesi 17 Nisan 2021 günü Korona tedbirleri kapsamında sade bir törenle toprağa verilmişti. Korona tedbirleri ve yasakları kapsamında yüz yüze taziye yapılmamış, aile sarayda kendi başına yas tutmuştu.

Birleaşik Krallık Başbakanlık Konutu Bahçesi. Ülkede kapanma varken Başbakan, eşi ve ekibi düzenlenen partide. Masalarda şarap ve peynir.

“SARAY’DAN ÖZÜR YETMEZ, KAMUOYUNDAN DA ÖZÜR DİLE”

Boris Johnson’un ekibinin ülke resmi yastayken Londra’da Downing Street 10 numaradaki resmi konutta iki iki ayrı partide eğlenmesi nedeniyle Başbakanlığın kamuoyu önünde Kraliyet Ailesi’nden özür dilemesi isteniyor. Başbakanlık Buckingham Sarayı’ndan bizzat özür dilendiğini açıkladı.

Son olayla birlikte Korona yasakları yürürlükteyken resmi konutlarda Birleşik Krallık Başbakanlık Ofisi’nin düzenlediği partilerin sayısı 13’e çıktı.

Bu skandallar nedeniyle Başbakan Boris Johnson’a karşı lideri olduğu Muhafazakar Parti içinden de tepkiler oluştu. 5 Muhafazakar milletvekili Johnson’a karşı parti parti içinde güvensizlik oyu başvurusunda bulundu. Birleşik Krallık’ta Muhafazakar Parti’de lider değişikliği için 54 milletvekilinin başvurusu gerekiyor.

Oğuz HAKSEVER

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here