4.4 C
Türkiye
Perşembe, Mart 21, 2024
Ana Sayfa Dünya Dünyada böyle bir vergi görülmedi. Kanada’nın Quebec eyaletinde aşı olmayanlardan ek vergi...

Dünyada böyle bir vergi görülmedi. Kanada’nın Quebec eyaletinde aşı olmayanlardan ek vergi alınacak.

0

Dünyada böyle bir vergi görülmedi. Kanada’nın Quebec eyaletinde aşı olmayanlardan ek vergi alınacak.

Kanada’nın en kalabalık eyaletlerinden biri olan Quebec’te hükümet, aşı olmayan kişilerden ‘sağlık katkısı vergisi’ adı altında ek vergi alınmasına karar verdi

Eyalet Başbakanı Francois Legault tarafından yapılan açıklamada, yeni vergiyi içeren yasa tasarısının noktalanmak üzere olduğunu ve tıbbi nedenlerle aşı olamayanları kapsamayacağını belirtti.

Aşısız kişilerin toplumdaki diğer kişilerin sırtına ek bir finansal yük yüklediğini belirten Legault, bu nedenle yeni bir vergi koyacaklarını ve bunun 80 dolardan az olmayacağını söyledi.

Legault ayrıca, ‘sağlık katkısı vergisi’ adı verilen yeni verginin toplumun yüzde 90’ını korumak adına alınan bir önlem olduğunu belirtti.

Nüfusunun sadece yüzde 12,8’i aşısız olan Quebec’te vaka sayıları son dönemde artış eğilimine girmişti. Eyalette hastenede yatan Kovid-19 hastalarının yarısını ise aşısızların oluşturduğu biliniyor.

Geçtiğimiz hafta birçok dükkana girmek için aşı kartı gösterme zorunluluğu getirilen ülkede, gece 22.00’den sonra sokağa çıkma yasağı da uygulanıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here