Çin, düşük yerçekimi ortamına sahip bir ‘yapay ay’ tesisi inşa etti.

0

Çin, düşük yerçekimi ortamına sahip bir ‘yapay ay’ tesisi inşa etti.

Tesis, bir vakum odası ve güçlü bir manyetik alandan oluşuyor. .

Çinli bilim adamları, ay benzeri yerçekimine sahip ve gelecekteki keşif için astronot hazırlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir ‘yapay ay’ inşa ettiler.

South China Morning Post’un bildirdiğine göre , düşük yerçekimli simüle edilmiş ortam, bir kurbağayı havaya kaldırmak için mıknatısların kullanıldığı deneylerden ilham aldı .

Simülatör, Çin’in Jiangsu eyaletindeki Xuzhou’da bulunuyor ve tasarımcılarına göre ‘yerçekimini ortadan kaldırabilecek’ bir şekilde tasarlandı.

Şu anda, Dünya’da düşük yerçekimini simüle etmek, serbest düşüşe giren, ardından geri tırmanan veya bir düşme kulesinden düşen bir uçakta uçmayı gerektirir, ancak bu dakikalar sürer.

Bir vakum odasında oturan 2 ft’lik küçük bir oda olan yeni ay simülatörü, düşük veya sıfır yerçekimini ‘istediğiniz kadar’ simüle edebilliyor.

Projeyle, ayın yüzeyinde bulunanlar kadar hafif olan kayalardan ve tozdan oluşan yapay bir ay manzarası yaratıldı.
.
Ay’daki yerçekimi, Dünya’dakinin altıda biri kadar güçlü ve yapay yerçekimi odasının içinde ekip, düşük yerçekimi kuvvetinin “havaya yükselme etkilerini” simüle etmek için güçlü bir manyetik alan kullanıyor.

Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi’nden baş bilim adamı Li Ruilin, “Darbe testi gibi bazı deneyler sadece birkaç saniyeye ihtiyaç duyar” dedi ve ” sürünme testi gibi diğer deneylerin birkaç gün sürebileceğini ” ekledi .

Çin, bu on yılın sonunda Rusya ile ortak bir projede 2030 yılına kadar aya astronot göndermeyi ve aya bir üs kurmayı hedefliyor.

Bu ‘yapay ayın’, bilim adamlarının egzersizleri planlamalarına ve düşük yerçekiminde inşa etmeye hazırlanmalarına izin vererek, aya yapılacak gelecekteki görevlerde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Bilim adamları, böylece ay yüzeyinde gerçek, canlı bir projeyi bozabilecek yanlış hesaplamaları önleyerek aya gitmeden önce ekipmanı test edebilecekler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here